Τα μέρη εγκαταστάσεως

Μοτέλ «Kjuchukovata Kashta»
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε, περιοχή "Dolna Drianka"


Το Σπίτι φιλοξενουμένων: "Gochovata kashta»
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε, οδός "Ivan Vazov" 21


Το Σπίτι φιλοξενουμένων: "Ilchovata kashta "
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε, οδός "Ivan Vazov" 19


Το Σπίτι φιλοξενουμένων: "Kozarevi"
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε , οδός " Dicho Petrov " 25


Το οικογενειακό ξενοδοχείο: "Rhodopes" 
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε, οδός " Khan Asparuh " 2


Το συγκρότημα: “ Βόδνα παρζάλκα ”
Διεύθυνση : Χωριό Μπανιτε
Κατασκευάζεται κοντά στην ανοικτή πισίνα και παρέχει τις άριστες ευκαιρίες για θερινή χαλάρωση. Κατασκευασμένο το 1989, το συγκρότημα: “Βοδνα παρζαλκα” είναι το πρώτο συγκρότημα τετοίου είδους στην ολόκληρη  περιοχή του Smolyan.

Σπίτι διακοπών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών/BAΕ/
 Διεύθυνση: Χωριό Γλόδινο.
Χτίστηκε ως σπίτι διακοπών για τους εργαζομένους στη ΒΑΕ αλλά έχει και ένα μέρος που λειτουργεί ως ξενοδοχείο.Το χωριό Γκλόγκινο είναι κοντά στο κέντρο του δήμου αλλά και αρκετά μακριά για ωα μπορεί κανείς να απολαύσει τηω σιωπή και την ησυχία του βουνού.

Η κορυφή "Βέσκατα" - το καταφύγιο κυνηγιού. Βρίσκεται στο λόφο "Βέσκατα" - ύψος 1310 μ. (ο υψηλότερος λόφος στην περιοχή Μπάνσκο). Το καταφύγιο είναι μικρό, άνετο και διαθέτει με  κρεβάτια για 30 ανθρώπους. Υπάρχει ένα τζάκι γύρω απο΄το οποίο είναι ωραία να ξεκουραστείς  μετά από τη μακροχρόνια μετάβαση.

Ο χώρος "Χαιδούσκι πολιάνι" μετατράπηκε πια σε θέρετρο με τα μικρά χαριτωμένα εξοχικά σπίτια στην ακτή μιας όμορφης λίμνης. Βρίσκεται κοντά στο εθνικό αστρονομικό αστεροσκοπείο στην κορυφή Ρόζεν, μέσα στην ειρήνη του βουνού. Ένα από τα μεγάλα και καλά καθιερωμένα καταφύγια στην περιοχή είναι το καταφύγιο "Momchil Younak". Συνδέεται με τα κοντινά χωριά και με το αστεροσκοπείο μέσω ενός ασφαλτωμένου δρόμου; μια άμεση διαδρομή οδηγεί στο χωριό Slaveino.

Τουριστικό συγκρότημα "Μπέλιτε Μπρεζί" κοντά στην πόλη Άρντινο. Αυτό είναι μια από τις πιό γραφικές θέσεις στην Ροδόπη. Απέχει 6 χλμ από την πόλη Άρντινο και περίπου  40 χλμ από το χωριό Μπάνιτε. Είναι το μόνο δάσος σημύδων στην Ροδόπη. Τετοία δάση βρίσκονται πολύ σπάνια και σ’όλη την χώρα.Ολο το έδαφος του είναι 4 000 στρμ.Οι σημύδες υπερισχύουν, αλλά υπάρχουν επίσης οξιά-δέντρα, δέντρα άσπρων και μαύρων πευκών, ερυθρελάτες και άλλα είδη δέντρων. Αυτή η θέση είναι πολύ κατάλληλη για χαλάρωση και ανάκτηση.