Туристически обекти >>

Места за настаняване

Мотел „Кючуковата къща”
Адрес: Село Баните, кв. Долна дрянка


Къща за гости „Гошовата къща”
Адрес: Село Баните, ул. Иван Вазов 21


Къща за гости „Илчовата къща”
Адрес: Село Баните, ул. Иван Вазов 19


Къща за гости „Козареви”
Адрес: Село Баните, ул. Дичо Петров 25


Семеен хотел „Родопи”
Адрес: Село Баните, ул. Хан Аспарух 2


Комплекс “Водна пързалка”.
 Адрес: Село Баните
Тя е изградена при открития плувен басейн и дава добри възможности за летен отдих.  Построен през 1989 година, Комплекс “Водна пързалка” е първи по рода си в смолянска област.


Почивна станция на БАН.
Адрес: Село Глогино

Построена е като почивна база за работещите в БАН, но разполага и с хотелска част. Село Глогино е близо до общинския център, но и достатъчно отдалечено, за да се изпита удоволствието от тишината и спокойствието на планината.


Връх Вешката – ловна хижа. Намира се на връх Вешката - 1310 м. надморска височина (най- високия връх в Бански регион). Хижата е малка, уютна и разполага с леглова база за 30 души. Има камина, около която е приятно да поседнеш след дългия преход.

“Хайдушки поляни”- тази местност вече е превърната в курортно селище, набраздено от малки кокетни вилички на брега на красиво езеро. Намира се близо до обсерваторията на връх Рожен, сред покоя на планината. Една от големите и добре устроени хижи в околността е хижа “Момчил юнак”. Асфалтов път я свързва с близките села, както и с Обсерваторията. През пряк път се стига и до село Славейно.

Туристически комплекс “Белите брези” до град Ардино. Това е едно от най-живописните места в целите Родопи. Намира се на 6 км. от град Ардино и на около 40 км. от село Баните. Това е единствената естествено брезова гора в Родопите. Такива са рядкост и в цялата страна. Цялата площ е 4 000 декара. Преобладават брезите, но има бук, бял и черен бор, смърч и други. Мястото е изключително удобно за почивка и възстановяване.